Dupa mancarurile greoaie de iarna, primavara ne aduce o sumedenie de verdeturi proaspete, numai bune pentru o cura de detoxifiere. Iar patrunjelul ocupa primele locuri la eliminarea toxinelor din corp. Ce beneficii ne aduce acest zarzavat?
Il folosim in ciorbe, in salate si in tot felul de preparate pentru aroma sa specifica, ce ne aduce aminte de mancarea gatita la mama acasa. Patrunjelul este nelipsit din bucatarie.
Dar stiai ca este si un bun remediu pentru imbunatatirea digestiei, curatarea rinichilor si eliminarea toxinelor din organism? In aceasta perioada, cand inca incercam sa scapam de starea de hibernare, patrunjelul ne vine in ajutor!
Acest zarzavat-minune este bogat in minerale, vitamine si alte substante nutritive. Sucul si infuzia de patrunjel ajuta la combaterea anemiei si a asteniei, prin revigorarea intregului organism.
O legatura de patrunjel contine chiar mai multa vitamina C decat o lamaie sau o portocala!
Alte beneficii ale patrunjelului:
- Este un bun tonic pentru copii – ajuta la cresterea si dezvoltarea lor.
- Ajuta la combaterea alergiilor – de retinut pentru sezonul polenului.
- Contine histamina, o substanta ce opreste dezvoltarea tumorilor.
- Daca ai mancat ceapa sau usturoi, mesteca niste frunze de patrunjel pentru a acoperi mirosul.
- Regenereaza parul. Dupa ce te-ai spalat pe cap, clateste-te cu o infuzie de patrunjel pentru a-ti ajuta parul sa se refaca si a-i da stralucire.
- Intareste unghiile.
Reteta pentru un suc detoxifiant, cu patrunjel:
Vei avea nevoie de:
– 4 legaturi de patrunjel tocat marunt;
– 6 castraveti mici, tocati marunt;
– 3 linguri de suc de lamaie;
– un mar tocat marunt;
– o tulpina de telina;
– 2 cesti de apa plata.
Amesteca toate ingredientele intr-un blender. Din nou, este indicat sa faci acest proces in fiecare zi, pentru a scapa de toxinele din corp si pentru a avea parte de un plus de energie!
Povesteste-ne cum folosesti patrunjelul in mancare aici.
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy