A venit vremea mandarinelor, cele mai simpatice dintre citrice. Iata ce beneficii obtinem atunci cand mandarinele sunt nelipsite din alimentatia zilnica!
Stim ca iarna, avem mai putine fructe si legume de sezon. Insa avem o serie de alimente esentiale pentru temperaturile scazute si pentru a tine racelile la distanta: citricele, pline de vitamina C si cu proprietati antioxidante. Iar printre acestea se numara si mandarinele.
Recunosc, sunt o impatimita a mandarinelor. Imi plac foarte mult cele mici, mici de tot, si nu ma pot abtine sa nu mananc vreo trei pe zi. Si iti recomand si tie sa profiti de ele!
Mandarinele sunt foarte bune pentru o cura de detoxifiere. Fiind bogate in fibre, aceste fructe ajuta excelent digestia. De asemenea, ele ofera senzatia de satietate si, avand putine calorii, ajuta la slabire, crescand metabolismul.
Uleiul de mandarine are proprietati antiseptice – vindeca ranile mai usor. In plus, este foarte util pentru tenul sensibil sau iritat. Din pricina gerului, este foarte posibil sa te usture fata. Asa ca, in aceasta perioada, iti poti face o masca hidratanta, combinand o lingura de suc de mandarine si doua linguri de miere.
Totodata, uleiul de mandarine se mai foloseste si in aromaterapie, vaporii din mandarine avand un efect calmant.
Mandarinele sunt foarte bune si in combaterea tusei bronsice. Pentru a-ti alina tusea, poti face un decoct din coaja de mandarina. Taie marunt coaja de la o mandarina si pune-o la fiert, in 200 ml de apa, timp de un sfert de ora.
Tu te-ai imprietenit cu mandarinele iarna asta?
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy
sursa foto: freedigitalphotos.net