De ce este importanta educatia timpurie

Consideri ca educatia timpurie inseamna un avantaj in viata? Sau, dimpotriva, esti de parere ca puiului tau ii e mai bine sa stea cat mai mult acasa? Exista si o a treia varianta, despre care vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

In primul rand, sa stabilim ce intelegem prin educatia timpurie. Cresa? Gradinita?

Adevarul este ca, inca de cand se naste, copilul incepe sa asimileze informatii si abilitati de viata. Prinde orice miscare, orice cuvant al celor din jurul sau.

Daca ne referim la un mediu formal de invatamant, educatia timpurie ar trebui sa inceapa in momentul in care copilul se simte pregatit – cum s-a dezvoltat, ce nevoi are, ce emotii are etc. Intrarea in colectivitate este o decizie care il priveste si pe cel mic. Este un pas care, pentru copil, inseamna:

  • socializare
  • autonomie
  • relationare

Astfel, sunt copii care sunt pregatiti sa intre intr-un mediu nou si la un an si jumatate asa cum sunt copii care nici la 3 ani nu se simt in stare sa paraseasca sanul familiei.

Insa, odata ce ati facut acest pas impreuna, in familie, este important sa ne gandim si cum facem aceasta experienta cat mai benefica pentru dezvoltarea copilului. Cum contribui tu, ca parinte, la educatia timpurie a puiului tau? Afla acum, de la Mihaela Stafiescu, directoarea scolii Step by Step


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s