La Meditatii pentru parinti, iti vorbim despre ce presupune custodia comuna, potrivit legislatiei din Romania, si iti oferim sfaturi pentru a face acest proces unul cat mai armonios, pentru sanatatea emotionala a copilului.
„Custodia comuna se refera la momentul in care doi adulti divorteaza si au copii, copiii sunt minori si atunci, cumva, ei trebuie sa hotarasca cine va avea grija de acesti copii in continuare”, explica Gabriela Saulea, presedinte Asociatia Calatoria Divortului.
Potrivit legislatiei din Romania, in urma unui divort, ambii parinti sunt in continuare responsabili in ceea ce priveste deciziile importante, care vizeaza copilul, precum: educatie, religie, sanatate etc. Chiar daca se stabileste parintele la care copilul va locui, chiar daca respectivul parinte va fi mai prezent in viata copilului, custodia comuna presupune ca parintii sa colaboreze spre binele micutului.
Totusi, este foarte posibil ca, dupa divort, in custodia comuna sa apara neintelegeri. In cele mai multe cazuri, este vorba chiar despre conflictele care au erodat casnicia. Cum aplanezi certurile pentru sanatatea emotionala a copilului? Iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.
Scopul acestui material redactional este de a informa parintii. Credem ca un parinte bine informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Informatiile transmise de intervievat reprezinta parerea personala a acestuia, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.