Cum rezolvi tulburarile de atasament ale copiilor?

Cum apar tulburarile de atasament la copii si cum se manifesta? Exista o solutie pentru aceste probleme si e foarte simpla.

Este vorba despre conectarea in relatia parinte copil. In momentul in care cream un mediu propice conectarii, cand suntem prezenti in relatia cu micutul nostru, cand suntem atenti la nevoile copilului si implicati 100% in relatia cu el, cel mic se simte iubit si apreciat. Ii sunt indeplinite nevoile de conectare si apartenenta.

”E clar ca noi toti ne nastem cu aceasta nevoie de conectare, care, din perspectiva relatiei parinte copil, inseamna, in special in primele luni de viata ale bebelusului, caldura si disponibilitate emotionala, din partea parintelui”, explica psihoterapeutul Gaspar Gyorgy, in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.

Pe de alta parte, cand copilului nu ii sunt indeplinite nevoile specifice varstei, apar tulburarile de atasament. De exemplu, cand micutul de 5 ani nu are voie sa isi exprime nevoia de control, acesta risca sa devina fie pasiv si manipulator, fie extrem de competitiv.

Problema este ca tulburarile de atasament au manifestari subtile, care pot fi simtite doar cand suntem atenti la copilul nostru. Afla aici mai multe despre aceste dificultati de conectare.

Gaspar Gyorgy face parte din grupul de initiativa care sustine campania 1 iunie zi libera.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s