Cum pregatim copilul pentru prima vizita la dentist

Conform AAPD (Academia Americana de Stomatologie Pediatrica) prima vizita la dentist a copilului trebuie sa aiba loc in jurul varstei de 1 an, cand dintisorii incep sa erupa.

Inainte de a-i programa consultatia, insa, trebuie sa tinem cont de cateva trucuri care vor transforma vizita intr-o experienta placuta si vor ajuta la crearea unei relatii de lunga durata intre copil si medicul dentist.

Specialistii de la DENT ESTET 4 KIDS, prima clinica stomatologica din tara destinata exclusiv copiilor, explica parintilor ce se va intampla la prima vizita a copilului lor.

Cum ne pregatim copiii pentru prima vizita la medicul stomatolog pediatru?
In primul rand, copiilor li se prezinta prima consultatie ca fiind o experienta interesanta intr-un loc nou, frumos colorat, cu multe jucarii, unde vor descoperi jocuri noi si vor avea parte de experiente frumoase. Astfel, vor accepta mai usor  vizita la „Zana Maseluta”.
Pentru ca cei mici sa fie linistiti in timpul vizitei la medicul dentist, conditiile unei experiente placute trebuie indeplinite. Din acest motiv, specialistii DENT ESTET 4 KIDS recomanda ca vizita sa aiba loc in cursul diminetii, cand copilul este odihnit si va comunica mult mai bine cu medicul dentist. Pe langa acest lucru, este important ca si parintele sa fie pregatit pentru aceasta vizita pentru ca reprezinta un model pentru copii. Chiar daca am suferit o trauma legata de tratamentele dentare si ne este frica de medicul dentist, va trebui sa ne mascam nelinistea si sa ii transmitem copilului incredere.
Termenii cu rezonanta negativa precum “ace”, “injectie”, “durere”, “sa nu plangi” sunt de evitat, in schimb copiii trebuie incurajati fara a le promite recompense. La clinica pentru copii fiecare exemplu pozitiv oferit copiilor va fi sustinut de personalul specializat in comunicarea cu acestia, inclusiv de catre un psiholog destinat lor.
Cum decurge prima vizita la medicul dentist?
In cadrul primei vizite, medicul stomatolog ii va prezenta copilului cabinetul stomatologic, scaunul dentar si ustensilele intr-un mod ludic si informativ pentru a-l introduce in atmosfera de poveste. Apoi, va examina cu grija dintisorii si gingiile copilului si va realiza planul de tratament.
  Chiar daca poate parea prematura discutia despre un tratament dentar, cariile de biberon sunt principalii inamici ai dintilor la o varsta atat de frageda. De aceea, ele trebuie tratate in faze incipiente, astfel incat sa nu duca la pierderea timpurie a dintilor de lapte si la compromiterea dintilor definitivi. Medicul stomatolog pediatru va explica modalitatile cele mai simple si eficiente de ingrijire a danturii copilului si ne va sfatui in privinta alimentatiei, pentru a reduce riscul de aparitie a cariilor.
  De asemenea, medicul va descrie toate metodele de preventie precum: igienizarea, fluorizarea, sigilarea dintisorilor. In plus, ne va recomanda un plan de consultatii, tinand cont de mostenirea genetica, dar si de stilul de viata al copiilor nostri. Iar pentru a scapa usor de frica, „Zana Maseluta” va folosi tehnica „Tell-show-do” (Spunem- aratam- aplicam), spunandu-le si aratandu-le ceea ce urmeaza sa le faca, inainte de a incepe procedura.
Relatia dintre medicul dentist si copil se va dezvolta in timp, pe masura ce micutul pacient se va acomoda. Experienta specialistilor din cadrul clinicii specializate in stomatologie pediatrica in tratarea copiilor anxiosi face ca fiecare prima vizita sa puna bazele unei relatii de prietenie intre medic si copil.
Poti afla mai multe detalii despre clinica stomatologica Dentestet4kids vizitand site-ul http://www.de4kids.ro .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s