Cu sau fara gluten?

In ultimii ani, a devenit deja o moda sa mananci fara gluten. Dar ce este glutenul si in ce cazuri trebuie sa il eviti?

Glutenul este un compus proteic, extras din grau, secara si orz. Se gaseste in paine, paste fainoase, cereale, bere, dar si in produse precum sosuri sau mezeluri. (De aceea, este foarte important sa te uiti pe eticheta inainte de a cumpara ceva.)

Din ce in ce mai multi oameni aleg sa elimine glutenul din alimentatie, intrucat acest compus poate cauza probleme de sanatate. Chiar si unele vedete (Lady Gaga, Gwyneth Paltrow, Russell Crowe) au ales un regim alimentar fara gluten, ceea ce a dus la un intreg trend.

Desi sunt persoane care au o intoleranta la gluten, sunt si mai multi cei care evita glutenul doar pentru ca asa aud peste tot.

Afla mai departe cine este afectat, de fapt, de compus. (Selecteaza subtitrarea in limba romana, din setarile casetei video, din dreapta jos.)

Tu mananci alimente cu gluten?

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s