Vremea e foarte schimbatoare in aceasta perioada, ceea ce nu e neaparat un lucru rau. Poti profita de asta pentru a-l invata pe copilul tau despre fenomene meteo si diverse stari ale vremii. De obicei, toamna sunt anuntate cam toate fenomenele la un loc, de la soare si nori, pana la ceata, ploaie, vant si, in cazuri mai aparte, ninsoare.
Poti folosi ca material didactic un ceas meteorologic, vesel si colorat, pe care cel mic sa-l realizeze si sa-l foloseasca apoi pentru a stabili in fiecare zi starea vremii.
E o activitate creativa, simpla si distractiva, care dureaza intre 20 si 40 de minute, in functie de cat de minutios deseneaza si decupeaza copilul tau.
Materialele necesare:
- O coala de hartie cartonata colorata
- Hartie de diferite culori
- Creioane colorate sau carioci
- Foarfece
- Lipici
- O piuneza
Activitate creativa pentru micii meteorologi
Dupa ce ai pregatit materialele invita-l pe cel mic sa se gandeasca la diverse fenomene meteo si apoi sa le dea forma, jucandu-se cu foarfecele, hartia si culorile. Il poti ghida sau ii poti sugera ca poate face un soare, un soare dupa nori, un nor de ploaie, un nor de furtuna, un nor de ninsoare, poate decupa sau desena fulgi de zapada sau rotocoale de vant.
Dupa ce formele sunt gata, lipiti-le impreuna pe coala de hartie cartonata si prinde cu o piuneza, in mijlocul „ceasului”, un ac indicator din hartie. Ceasul meteorologic este gata!
Asaza sau lipeste ceasul intr-un loc accesibil pentru copil, si roaga-l sa fixeze ceasul in fiecare zi, in functie de vremea de afara. Poate fi atat o activitate creativa pentru acasa, cat si un material didactic util la gradinita.