Cum se manifesta durerile de crestere? Ce cauza au si ce tratamente exista? Iti oferim raspunsurile acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
Daca piciul tau s-a plans vreodata de dureri in zona genunchilor, la calcaie, in zona soldurilor sau la nivel lombar, s-ar putea sa spui ca se confrunta cu durerile de crestere. Acestea apar spre sfarsitul zilei, dupa ce copilul s-a jucat mai mult. Problema este ca, de fapt, ele nu au nicio legatura cu cresterea copilului.
In schimb, ceea ce noi numim „durere de crestere” este, mai precis, o problema legata de postura micutilor. „95% dintre copii stau inclinati in spate”, explica dr. Stefan Tiron, medic primar ortoped. Folosirea corpului intr-o pozitie care nu este normala provoaca dureri de picioare la copii.
Asadar, durerile de crestere nu sunt altceva decat o problema de postura, care poate fi corectata usor. Tratarea acestor dureri se face prin niste plantare speciale, personalizate pentru fiecare copil in parte, ce pot fi diferite de la un picior la altul. Este foarte important sa nu iei niste plantare oarecare, din piata, ci sa investesti in unele care chiar vor ajuta dezvoltarea copilului.
Un alt sfat este sa eviti ghetele ortopedice (chiar daca vor fi multi medici care ti le vor recomanda), intrucat acestea tin glezna fixa si impiedica dezvoltarea copilului.
Afla mai multe despre durerile de crestere, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.
Emisiune prezentata de SANADOR
Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.
In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta