Ce poti face cu un cofraj de oua?

De ce sa arunci un cofraj de oua, cand poate fi folosit pentru atatea idei creative? Eu iti propun niste activitati foarte haioase, de facut cu puiul tau.

Prin aceste idei, nu doar ca il ajuti pe micutul tau sa fie cat mai creativ, dar il si inveti despre reciclare si cum sa ofere un nou sens obiectelor. De mentionat ca ideal ar fi daca ai alege un cofraj de oua din carton.

  •  Flori colorate – Nu se vor ofili niciodata!

Ai nevoie de: un cofraj de oua, o foarfeca, culori tempera, pensule, hartie creponata, ciucuri colorati, un lipici puternic, un ac si sarma plusata verde.

Cum se face: Decupeaza din cofraj fiecare adancitura pentru ou – din aceste cupe vor iesi florile. Poti sa si slefuiesti putin marginile. Apoi, lasa-l pe micutul tau sa fie artistul si sa picteze fiecare cupa in alta culoare. Odata ce se usuca tempera, foloseste acul pentru a face o gaura la baza cupei. Aici, va intra un capat al sarmei plusate (ai ghichit, asta va fi tulpina), pe care il vei lipi. Tot la baza cupei, lipeste si unul dintre ciucuri. Hartia creponata o poti folosi pentru frunze sau petale suplimentare. Deja ai o floricica! Iti mai trebuie doar o vaza.

  • Joc de invatat culorile – Pentru cei foarte mici.

Ai nevoie de: un cofraj de oua, tempera si pensule.

Cum se face: Tot ce ai de facut este sa pictezi fiecare cupa a cofrajului intr-o culoare diferita. Dupa ce se usuca vopseaua, propune-i copilului tau o intrecere: cine gaseste cate un obiect pentru fiecare cupa colorata castiga.

  • Gandacei iesiti din gaoace

Ai nevoie de: un cofraj de oua, culori tempera si pensule, lipici, ochisori mobili, sarma plusata neagra sau maro, o foarfeca, carioci sau markere colorate.

Cum se face: Poti face gandacei fie dintr-o singura cupa din cofrajul de oua (pentru gargarite sau paianjeni) sau din mai multe cupe lipite intre ele (pentru omidute). Dupa ce dai fiecare cupa din cofraj, alege alaturi de copilul tau ce culori sa folositi. Dupa ce pictati cupele, folositi carioci pentru a desena detaliile (cum ar fi bulinele gargaritei) si adaugati ochisorii mobili. Sarmele plusate sunt pentru a crea piciorusele si antenele insectelor.

  • Instrumente muzicale – Invata-ti copilul sa simta ritmul.

Ai nevoie de: un cofraj de oua, o foarfeca, culori tempera, pensule, lipici puternic, orez.

Cum se face: Taie doua cupe din cofrajul de oua si picteaza-le in culori diferite. Apoi, umple una dintre cupe cu orez, iar pe cealalta lipeste-o deasupra. Si gata! Ai un instrument muzical. Tu si micutul tau va puteti juca si schimba cantitatea de orez. Cum suna daca pui doar doua lingurite? Dar daca pui trei? Apoi, nu mai ramane decat sa invatati sa tineti ritmul!

  • Ghivece mici, mici, mici – Pentru plantute mici, mici, mici.

Ai nevoie de: un cofraj de oua, o foarfeca, un marker negru, putin pamant, seminte din ce vrei tu, o lingura, o farfurie si apa.

Cum se face: Taie fiecare cupa din cofraj. Pe fiecare, scrie numele semintelor pe care le plantezi. Pune in fiecare cupa putin pamant si seminte. Pune toate „ghivecele” pe o farfurie, langa o fereastra. Apoi, invata-l pe micutul tau sa aiba grija de plantute si sa le ude in mod regulat. Iar cand plantutele se fac destul de mari, nu trebuie sa le scoti din recipiente pentru ca, odate plantate in gradina sau intr-un ghiveci mai mare, cupele de carton se vor descompune.

Ai incercat aceste idei? Spune-ne cum au iesit!

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Un comentariu la „Ce poti face cu un cofraj de oua?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s