Contrar a ceea ce ne inchipuim noi, adultii cei ocupati si agitati, joaca nu este o pierdere de vreme pentru copii. Jocul este un instrument esential in toate ariile din dezvoltarea copilului. Despre toate lucrurile pe care le poate invata piciul tau jucandu-se iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.
Intr-o editie precedenta, am aflat ca prichindeii folosesc joaca in doua mari sensuri: pentru invatare si in scop terapeutic. Otilia Mantelers, parenting trainer, insista asupra acestui aspect, punctand cateva instante in care dezvoltarea copilului este sustinuta de joc si oferindu-ne exemple.
„Prin joaca, ei pot invata foarte multe lucruri care tin de partea intelectuala, de partea cognitiva”, ne spune ea. Iar printre exemplele pe care ni le-a oferit se numara: experimente pentru copii, activitati de bricolaj sau chiar cantece pentru copii.
„Jocul nu se adreseaza partii rationale. Jocul, fiind non-verbal, se adreseaza partii emotionale”, mai explica Otilia Mantelers, referindu-se si la partea terapeutica a jocurilor.
Afla acum, la Meditatii pentru parinti, exemple concrete de jocuri foarte utile pentru dezvoltarea copilului tau.