Este tot mai raspandita ideea ca notele de la scoala streseaza elevii, dar ce cred copiii despre acest lucru? Afla in aceasta editie a emisiunii Meditatii pentru parinti.
Cand eram mica, aveam la gradinita buline rosii, pentru copiii cuminti, si buline negre, pentru cei neascultatori. Eram mereu atat de mandra sa iau buline rosii! Pe de alta parte, ma speria destul de mult ideea de a lua o bulina neagra, pentru ca Mos Craciun ar fi aflat si nu mi-ar mai fi adus cadouri. Cam asa era povestea.
Tot mai multi specialisti sustin ca ideea de notare, intr-o forma sau alta (fie ca vorbim de buline sau calificative, note sau coronite), poate duce la o frustrare a elevului si ca nu denota, neaparat, nivelul de inteligenta a copilului.
Pana nu demult, si Gabriela Maalouf, consilier in dezvoltare personala, credea acelasi lucru despre notele de la scoala. Pana cand, fetita ei i-a schimbat viziunea.
„Testul trebuie sa fie format din inteligenta plus emotie. E diferenta care face diferenta. Exact ca atunci cand Simona Halep are o zi proasta. Ea este la fel de buna precum competitoarea ei, dar emotia a facut diferenta”, povesteste Gabriela Maalouf din ceea ce i-a explicat copilul ei.
In alte cuvinte, notele de la scoala pot fi relevante, in conditiile in care copilul vine pregatit, atat din punct de vedere academic cat si emotional.
Ca parinte, ce poti face pentru puiul tau? Cum pot avea o valoare adevarata notele de la scoala? Afla aici.