Cat de sigura este inhalosedarea la copii

Cat de sigura este inhalosedarea la copii

Oricat de prietenos ar fi un stomatolog, multi dintre noi, inclusiv copiii, nu putem trece peste frica provocata de instrumentele folosite de el, cum ar fi sunetul frezei sau intepatura acului cu anestezic. De aceea, vrem sa iti vorbim despre inhalosedare, o forma de relaxare la dentist. Despre cat de sigura este inhalosedarea la copii iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Inhalosedarea este un procedeu prin care copilul ramane constient, dar este sedat, pentru a fi mai relaxat si mai cooperant. Tehnica se realizeaza printr-un amestec de gaz ilariant si oxigen. Pacientul nu este afectat altfel decat prin faptul ca scapa de anxietati – ramane cu aceleasi reflexe, poate vorbi normal si poate colabora cu stomatologul.

Pentru cei ingrijorati ca inhalosedarea la copii ar putea avea efecte negative, vestea buna este ca nu ii afecteaza deloc. Insa, pentru a-si face efectul, copilul trebuie sa tina masca de inhalosedare pe nas timp de cel putin 9 minute.

Si atentie! „Inhalosedarea nu este un inlocuitor al anesteziei”, avertizeaza dr. Eliza Stan, medic pedodont. Mai multe despre inhalosedarea la copii poti afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s