Iti recomand din toata inima urmatoarele activitati, pe care sa le faci in prima parte a zilei, astfel incat sa iti mearga bine de dimineata pana seara!
Incepe ziua cu dreptul, concentrandu-te pe propria persoana, cu aceste 10 activitati simple, care nu iti vor rapi din timp, ci iti vor aduce doar avantaje.
- Mediteaza
Meditatia sau doar niste exercitii simple de respiratie te vor ajuta sa iti incepi ziua cu mai mult calm. In loc sa te uiti pe telefon imediat cum te trezesti, ofera-ti cateva minute in care doar sa stai, in liniste, golindu-ti mintea si sufletul de griji. Daca iti propui sa incepi ziua pe o nota mai calma, vei vedea cum vei avea energie pentru restul activitatilor.
[Vezi si: Exercitiu simplu pentru o respiratie corecta]
- Arata-ti recunostinta
Incepe ziua prin a te gandi pentru ce lucruri esti recunoscator sau recunoscatoare. Astfel, iti dezvolti empatia si, daca pe parcursul zilei apare un obstacol, vei face fata mai usor unei experiente dificile. Totul tine de perspectiva pe care o ai asupra vietii tale.
[Vezi si: Cum inveti recunostinta]
- Stabileste un scop al zilei
Inainte sa te apuci de orice sarcina, este bine sa ai in gand ce vrei sa realizezi si sa te organizezi putin. Pune-ti gandurile in ordine si analizeaza ce ai de facut pe parcursul intregii zile (sau le poti trece pe o foaie de hartie, daca te ajuta). Apoi, concentreaza-te pe cele mai importante trei teluri pe care vrei sa le indeplinesti. Acele teluri vor fi prioritare in acea zi. (Atentie, insa. Nu generaliza. In loc sa spui „As vrea sa imi fac treaba bine azi”, mai bine propune-ti ceva mai concret: „As vrea sa finalizez proiectul X”.) Astfel, probabilitatea de a fi mai productiv(a) creste.
- Stabileste un program flexibil
Atunci cand iti organizezi programul pentru toata ziua, este important sa lasi loc de schimbari. Planifica-ti ziua cu pauze de timp liber, astfel incat, daca apare ceva neasteptat, sa poti indeplini si acea sarcina. Iar daca nu se intampla nimic, vei avea si putin timp pentru tine, presarat pe parcursul zilei.
- Hidrateaza-te
Cu totii ne trezim deshidratati, dupa un somn de 7-8 ore. Specialistii recomanda ca, pana in ora 10:00 dimineata, sa ajungi sa bei cam jumatate din apa necesara pentru toata ziua. Iti va curata organismul de toxine, va alunga foamea si va reduce durerile de cap.
[Vezi si: Apa pe care o consumi]
- Intinde-te
In mare parte, ne trezim intepeniti, asa ca putin sport dimineata n-ar strica. Totusi, pentru ca sunt sigura ca ai un program incarcat, chiar daca nu ai timp sa faci prea mult sport dimineata, iti recomand sa faci cateva exercitii de intindere a muschilor. Iti vei imbunatati circulatia sangelui si vei fi mai putin stresat(a) pe parcursul zilei.
- Asculta muzica
Incepe ziua pe o nota optimista si vesela, cu muzica. Te va umple de energie pozitiva pentru toata ziua si vei descoperi ca vei avea o zi mai productiva. Eu iti recomand sa testezi efectul Happy Music, de pe Itsy Bitsy FM.
- Zambeste
Zambeste-ti si stramba-te in oglinda de la baie. Fa-te sa razi. Vei simti un val de energie pozitiva, care te va insoti pe parcursul intregii zile. Iar cand le vei zambi oamenilor din jur, vor avea mai multa incredere in tine.
[Vezi si: Puterea ascunsa din zambet]
- Curata dupa tine
Cand te grabesti sa iesi din casa, pentru a-ti duce copilul la scoala si pentru a ajunge la timp la serviciu, poate vei fi tentat(a) sa iti lasi hainele peste tot, sa lasi farfuriile nespalate sau cosul de gunoi plin. Este mai bine daca faci curat. Astfel, seara, te vei intoarce intr-o casa curata si vei putea sa te relaxezi si tu putin.
- Incepe cu cea mai grea sarcina
Cred ca acest punct este de la sine inteles. S-ar putea sa ti se para mai rapid sa incepi ziua cu niste sarcini mai usurele, dar mai bine este sa incepi ziua cu o activitate mai dificila. Gandeste-te la scopul zilei, de care vorbeam mai devreme. Te simti mai bine cand faci 3 sarcini tangentiale cu munca tau sau una singura, care aduce rezultate vizibile?
Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy
Interesant cum unele persoane vorbesc despre recunostință iertare, gandire pozitivă, incredere când in realitate sunt cam opusul . Recunostinta e uitare, iertarea e distanta definitiva, gândirea pozitiva in ignoranta si in prejudecati discriminatorii, încrederea absolută in frica unui strain care fuge fara rost prin cismigiu… imi vreau cartea, cand esti pregatita, cel mai probabil o sa mai treaca 2-3 ani pana atunci dar o vreau inapoi ! https://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY&ebc=ANyPxKqjYov_arkcWl05wZiTgSZPg0xkTvpGPSopbaRIEBcf_RtcWpe3lNJpYS1w02JIBpiEYzt2d5y23QFXIPXCZ_RJsUBGxw .